Family Legacy; a story about a century wedding dress

5 Aug

Pusing nyari wedding dress yang cocok? Kenapa nggak coba minta lungsuran dari nyokap atau nenek?

Wait.. wait… too old? too vintage (in ugly way)?

Ya iya sih.. the wedding preparation may be easier if you are 23 years old graphic designer, Allison Shellito (now is Rinaldi).

She got this lovely vintage dress from her great-great grandmother’s for her wedding day:

How old do you think the tone-on-tone ecru silk brocade patterned with flowers is?

Believe it or not, it is 127 years old!!

Continue reading

At the end of the day…

4 Aug

Dear readers (if there were any),

I think i owe you something. I need to say this to you:

Continue reading

What do the bridesmaid/groomsmen wear?

15 Jul

Umumnya para bridesmaid atau dalam budaya kita di Inonesia, saudara perempuan dan sahabat dari CPW (Calon Pengantin Wanita) didandanin dan diberi baju seragam atau kain bermotif, warna dan bahan SAMA untuk dijahit dan digunakan pada Hari-H.

Tapi, sepertinya sih… sekarang ini Bridesmaid nggak perlu tampil serupa lagi dengan baju sama seperti AB Three jaman sebelum ‘B Three’… :p

Kalo dress-nya lucu, sesuai karakter mereka atau paling nggak, berpotongan klasik/netral, jadi bisa dipake pada berbagai kesempatan sih nggak apa-apa ya. Jangan sampe kayak si Kathrine Heigl di Film 27 Dresses yang sampe punya koleksi baju Bridesmaid selemari dan nggak pernah dipake lagi karena bentuk dan warnanya yang aneh ;D

Continue reading

The Best Honeymoon I’ve Ever Read

27 Jun

If there’s an award entitled ‘The best honeymoon ever written and captured by camera’, it probably goes to this magnificent couple’s:

Imagine that you have an opportunity, or better yet, one day you wake up in the morning and the first thing you had in your mind is that you’re stressed out with all the wedding preparation and stuffs, and then you promise to yourself that after the wedding, you’re gonna take a great vacation. The long one.  I mean.. really long. Not one or even two weeks honeymoon. But six… MONTHS!

How cool is that?

Actually, I have this dream about travelling around the world since… forever! And I’ve been wish that if someday I get the opportunity, it will be with someone I love. Like, my husband for instance. I find it scary to visit a new place with totally different cultures, alone. Moreover since I read about how judgmental someone in some place in the world could be to Stanger, and being an Asian and Muslim (as they said) doesn’t make it any better. It seems like there’s always been a place for prejudice for people like me. But we have to fight it, right?

Anyway…

Continue reading

My Mistake

24 Jun

Hi there… i know, i know…

It’s been 2 months already? No? 3 or 4? Anyway… I’m guilty as charged. Lost appetite to write anything. anything including the wedding thingy. In fact, MOSTLY, that kind of stuff.

Why?

Dunno. Maybe it’s because of the weather or better.. the Indonesian morality problems. (Mulai ngelantur..)

Anyhow.. Although the wedding was not like what i really wanted at the first place, the marriage life quite fun. My favorite part is Pillow Talk, where i could find some peace after disastrous life in world outside.

And the worst thing happened. I kind of reluctant to continue this blog. Rather, i feel like to start new blog which i can share my life after wedding.

Such a bad writer (to-be)!

I should finish what I’ve started to, shouldn’t i? Right.

Wish me luck.

Cute Vintage Decoration

28 Mar

Teramat sangat suka sekali dengan dekorasi wedding ala vintage seperti ini:

Continue reading

The Red Kebaya

11 Mar

Beklaahhh..! Karena udah 983.767 orang (lebay madu…) menanyakan penampakan kebaya Myrna Myura yang saya pakai di resepsi kedua, rasanya sudah saatnyalah bagi saya untuk menujukkannya kepada pemirsa sekalian (pemirsa? pemirsa yang mana?)…

Here it is:

Take a look a at the waist detail!

Continue reading

The Honey (misses the) Moon

10 Mar

Setelah menguras energi (dan emosi) mempersiapkan pernikahan dan puncaknya mengeluarkan seluruh kekuatan fisik pada hari tersebut (dan beberapa hari berikutnya, jika rangkaian acaranya berupa tanggap wayang 7 hari 7 malam), enaknya ngapain ya?

Ya bikin madu di bulan lah!! *menurut lo?*

Continue reading

Henna, perlukah?

7 Mar

Nggak harus sih. Tapi.. setelah ngeliat gambar-gambar ini:

Jadi Pengeennn!!!

Continue reading

Post Wedding Drama

4 Mar

2 minggu telah berlalu. Apa kabar blog ini?

Hmm.. what can i say?

In a brief, saat ini saya sedang dilanda keterguncangan mental yang hebat pasca insiden make-up akad yang menghebohkan itu.

Suatu malam, tepatnya dini hari, saya terbangun dan hal pertama yang terlintas di benak adalah ‘my wedding make up sucks’.

Lalu, saya pun menangis.

Kemudian, si kk terbangun. Setengah sadar dia mendapati saya sedang termehek-mehek. Lantas, dengan keterkejutan luar biasa, dia mengguncang-guncang bahu saya dan berkata: “Ada apa sayang???”

Dengan suara tersendat dan hidung meler saya menjawab: “…. hmmm mek..mek ap aku.. mek ap ku kk… jelek banget.”

“APAAAA?? ASTAGAA!!” setelah berujar itu, dia pun kembali tertidur pulas.

Continue reading